Fitxa
Adreça: Via Laietana
Districte: Ciutat Vella

Correfoc
Recorregut:
pl. Antoni Maura, Via Laietana, pl. Antonio López i Consolat de Mar


Després de la Ceptrotada, el moment d´encendre les bèsties del foc, arrenca un dels moments més esperats de la festa. El Correfoc és una tradició, però, de fet, no és tan antiga: va néixer amb la Mercè democràtica, i ara se celebra arreu de Catalunya. A Barcelona no se´l perd cap amant del foc i la pólvora, i aquest any amb molta més raó, perquè se celebra el 25 aniversari de la Coordinadora de Colles de Diables de Barcelona. Veureu passar els grans protagonistes de la festa: bèsties de foc com ara el drac que treu foc per la cua, per les ales i pels queixals; la Tarasca; la Mulassa, que llança guitzes i coets, i la Víbria, un drac femella amb pits i cua de serp.

Bons consells per seguir el Correfoc
Tota prudència és poca si voleu seguir el Correfoc de ben a prop.
Tapeu-vos bé. Gorra, mocador de coll i samarretes de màniga llarga són el vestuari imprescindible en un correfoc. Porteu roba de cotó, mai materials sintètics. Deixeu per a una altra ocasió els pantalons curts i les sabates de taló.
L´aigua, només per beure. Ni se us acudeixi tirar aigua durant un correfoc, perquè el comportament de la pólvora mullada és imprevisible.
Amb nens, millor de lluny. Als infants els encanta l´experiència del Correfoc, però si els hi porteu, mireu de seguir la festa des d´una distància prudencial. Agafeu els menuts de la mà i no us acosteu a les espurnes.
Les persianes, abaixades. El Correfoc passa davant de casa vostra o de la vostra botiga? Doncs estalvieu-vos disgustos i retireu els tendals, tapeu els vidres i abaixeu les persianes.
Si us cal ajuda... Si sou prudents i seguiu les normes bàsiques de seguretat, no heu de tenir cap problema, però si us cremeu o teniu una emergència mèdica, recordeu que a la zona hi ha serveis mèdics i ambulàncies disposats a ajudar-vos.

Informació
Horari
Dies Hores
diumenge a les 20:30 h
Informació
Coordinat per
Web: www.bcn.cat/merce


Aquest registre el podeu trobar a:
Festes de la Mercè
La Mercè tradicional

© Ajuntament de Barcelona

Pl Sant Jaume, 1  |  08002 Barcelona  |  Tel 93 402 70 00  |  Information